Kanceri Metastatik i Gjirit

Europa Donna Albania është një organizatë e fuqishme dhe frymëzuese e themeluar në vitin 2008 nga Diana Myrto, një ish-paciente që ka kaluar me sukses nëpër sfidat e kancerit të gjirit. Duke u angazhuar me pasion, Diana ka dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm në luftën...

Para 11 vitesh, Sonela Totraku nisi një rrugëtim të ri, që nuk ishte në planet e saja. Teksa vraponte për të realizuar pasionet dhe dëshirat dhe mendonte se kishte kohë për t`i kapur këto ëndrra, jeta e përballi me një sfidë. Në moshën 32-vjeçare, teksa Sonela...

Kisqali i “Novartis” zgjat në mënyrë të konsiderueshme jetën tek gratë me kancer të përparuar të gjirit HR + / HER2- tani në studime klinike të fazës së III (MONALEESA-3, MONALEESA-7). Në studimin MONALEESA-3, Kisqali plus Fulvestrant arriti një përmirësim statistikisht të rëndësishëm në mbijetesën e përgjithshme tek gratë postmenopauzante si linjë e parë apo e dytëtrajtimi. Kisqali është...

Alpelisib miratohet si trajtimi i parë dhe i vetëm në mënyrë specifike për pacientët me mutacion të PIK3CA në HR + / HER2 - Kanceri i avancuar i gjiri Administrata amerikane e ushqimit dhe drogës (FDA) ka aprovuar alpelisib (Piqray, më parë BYL719), një inhibitor kinase i zhvilluar...

Gratë dhe vajzat e reja që vuajnë nga një formë e zakonshme e kancerit të gjirit të avancuar kanë përjetuar norma të mbijetesës në mënyrë të konsiderueshme dhe goxha përmirësuese kur trajtohen me një medikament që synon qelizat e kancerit, sipas një studimi të ri. Studimi...

Mjekët e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë shprehen se kanë çrrënjosur plotësisht kancerin nga një paciente e cila kishte kancer të pashërueshëm dhe të avancuar të gjirit. Ky rast po rrit shpresat për një mënyrë të re të luftës kundër llojeve më të zakonshme të kancerit,...