Lajme

Tetori rozë Muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit festohet por dhe thërritet e sensibilizohet çdo tetor që nga fillimi i viteve nëntëdhjetë. Quhet 'Tetori Rozë' pasi njerëzit në mbarë botën adoptojnë ngjyrën rozë dhe shfaqin një fjongo rozë për të rritur ndërgjegjësimin për shëndetin e...

Mjeku onkolog Shahin Kadare është ndarë nga jeta mëngjesin e sotëm pas një beteje 1-vjeçare me kancerin. Doktor Shahin Kadare është një nga të parët doktorë të Shkencave në fushën e mjekësisë, me një kontribut të jashtëzakonshëm në studimet onkologjike, si referues në dhjetëra konferenca dhe...

Të dhënat mbajnë premtime të mëdha për avancimin e kërkimit dhe përmirësimin e kujdesit dhe rezultateve të pacientëve me kancer gjiri. Këto të dhëna nuk janë të rëndësishme vetëm për statistika por në vendet evropiane dhe në botë, ndihmojnë të arrijnë qëllimin tonë të  përbashkët e të guximshëm të...

Kanceri është një barrë e madhe kombëtare. Kanceri është shkaku i dytë kryesor i vdekjeve. Vetëm në vitin 2000, rreth 552.200 amerikanë vdiqën nga kanceri. Kjo arrin në më shumë se 1,500 njerëz në ditë. Ulja e barrës së kancerit të vendit është një shkak i...

Një jetesë e shëndetshme sot për një shëndet të mirë nesër. Kjo është mesazhi që Europa Donna Albania kërkon të përçojë tek të gjithë se sa e rëndësishme është që të keni një jetesë të shëndetshme dhe të angazhoheni me aktivitete sportive. "Dita e Shëndetit të...

Përshtati në shqip Dr. Orges SPAHIU,  Përgjegjës i Njësisë së Radioterapisë – QSUT “Nënë Tereza” Shumë qendra të Radioterapisë nëpër botë janë përballur me pandeminë e Covid-19. Kjo ka çuar në një situatë të paparashikuar dhe duke kërkuar ndërmarrjen e masave shtrënguese. Disa prej këtyre masave janë...