Te Fundit

Të dhënat mbajnë premtime të mëdha për avancimin e kërkimit dhe përmirësimin e kujdesit dhe rezultateve të pacientëve me kancer gjiri. Këto të dhëna nuk janë të rëndësishme vetëm për statistika por në vendet evropiane dhe në botë, ndihmojnë të arrijnë qëllimin tonë të  përbashkët e të guximshëm të...

Kanceri është një barrë e madhe kombëtare. Kanceri është shkaku i dytë kryesor i vdekjeve. Vetëm në vitin 2000, rreth 552.200 amerikanë vdiqën nga kanceri. Kjo arrin në më shumë se 1,500 njerëz në ditë. Ulja e barrës së kancerit të vendit është një shkak i...

  Herët ose vonë, me sa duket, kanceri ka një ndikim tek të gjithë ne. Kjo është arsyeja pse Dita Botërore e Kancerit në 4 Shkurt është një ditë e rëndësishme për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me parandalimin, zbulimin dhe trajtimin. Kjo iniciativë ka filluar...

Nga Majlinda Ikonomi Shefe e Shërbimit të Anatomisë Patologjike- Qendra Spitalore Universitare “ Nënë Tereza” Çdo fundviti sjell padashur tek gjithsecili prej nesh një grup emocionesh qe përzihen me njëri –tjetrin në formën e trishtimit, entuziazmit, keqardhjes, çlirimit. Në fakt, besoj se për të gjithë ne, viti...

Një jetesë e shëndetshme sot për një shëndet të mirë nesër. Kjo është mesazhi që Europa Donna Albania kërkon të përçojë tek të gjithë se sa e rëndësishme është që të keni një jetesë të shëndetshme dhe të angazhoheni me aktivitete sportive. "Dita e Shëndetit të...