Te Fundit

Një ndër produktet e preferuara të vajzave dhe grave, zbutësi i rrobave "Novela" po përkrah kauzën e Europa Donna Albania në luften kundër kancerit të gjirit. Teksa jemi pranë muajit tetor që është dhe "Muaji Ndërkombëtar i Kancerit të Gjirit", zbutësi 'Novela' po kontribuon në...

Kisqali i “Novartis” zgjat në mënyrë të konsiderueshme jetën tek gratë me kancer të përparuar të gjirit HR + / HER2- tani në studime klinike të fazës së III (MONALEESA-3, MONALEESA-7). Në studimin MONALEESA-3, Kisqali plus Fulvestrant arriti një përmirësim statistikisht të rëndësishëm në mbijetesën e përgjithshme tek gratë postmenopauzante si linjë e parë apo e dytëtrajtimi. Kisqali është...

Alpelisib miratohet si trajtimi i parë dhe i vetëm në mënyrë specifike për pacientët me mutacion të PIK3CA në HR + / HER2 - Kanceri i avancuar i gjiri Administrata amerikane e ushqimit dhe drogës (FDA) ka aprovuar alpelisib (Piqray, më parë BYL719), një inhibitor kinase i zhvilluar...

Gratë dhe vajzat e reja që vuajnë nga një formë e zakonshme e kancerit të gjirit të avancuar kanë përjetuar norma të mbijetesës në mënyrë të konsiderueshme dhe goxha përmirësuese kur trajtohen me një medikament që synon qelizat e kancerit, sipas një studimi të ri. Studimi...

Mjekët e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë shprehen se kanë çrrënjosur plotësisht kancerin nga një paciente e cila kishte kancer të pashërueshëm dhe të avancuar të gjirit. Ky rast po rrit shpresat për një mënyrë të re të luftës kundër llojeve më të zakonshme të kancerit,...

Alketa Çoku, Psikoterapeute e Psikoanaliste Psikologe pranë Shërbimit të Spitalit Onkologjik “Nënë Tereza” QSUT, Tiranë Rëndësia e fjalës, e të shprehurit të gjendjes emocionale nëpërmjet saj, njihet që në kohët e lashta. Por evidencat e reja kërkimore kanë vërtetuar atë që shumë studiues kohë më parë hipotizonin...

Prof. Dr. Shahin Kadare Specialist Onkolog Shkaku apo shkaqet e kancerit të gjirit tek njeriu mbeten ende të panjohura. Megjithatë shkencëtarët kanë zbuluar një numër faktorësh, prania e të cilëve, në organizmin e njeriut apo në mjedisin ku ai jeton, shton rrezikun për të zhvilluar kancer të...