Te Fundit

Mjekët e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë shprehen se kanë çrrënjosur plotësisht kancerin nga një paciente e cila kishte kancer të pashërueshëm dhe të avancuar të gjirit. Ky rast po rrit shpresat për një mënyrë të re të luftës kundër llojeve më të zakonshme të kancerit,...

Alketa Çoku, Psikoterapeute e Psikoanaliste Psikologe pranë Shërbimit të Spitalit Onkologjik “Nënë Tereza” QSUT, Tiranë Rëndësia e fjalës, e të shprehurit të gjendjes emocionale nëpërmjet saj, njihet që në kohët e lashta. Por evidencat e reja kërkimore kanë vërtetuar atë që shumë studiues kohë më parë hipotizonin...

Prof. Dr. Shahin Kadare Specialist Onkolog Shkaku apo shkaqet e kancerit të gjirit tek njeriu mbeten ende të panjohura. Megjithatë shkencëtarët kanë zbuluar një numër faktorësh, prania e të cilëve, në organizmin e njeriut apo në mjedisin ku ai jeton, shton rrezikun për të zhvilluar kancer të...

  Europa Donna Albania ofron ditën e sotme në ambientet e ISHP-së (Instituti i Shendetit Publik) mamografi falas. Europa Donna Albania është një organizatë që mbron të drejtat e grave me kancer gjiri dhe në kuadër të muajit tetor që është dhe muaji i ndërgjegjësimit të...