Europa Donna Albania dhuron shpresë dhe flokë për gratë me kancer

Europa Donna Albania dhuron shpresë dhe flokë për gratë me kancer

Europa Donna Albania përmbylli tetorin, muajin ndërkombëtar të ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit me aktivitetin e dhurimit të parukeve.

“Dhuro flokë! Fal shpresë” ishte fushata e dhurimit të flokëve që u iniciua një vit më parë nga EDA, ku shumë vajza dhuruan flokët për gratë me kancer gjiri të cilat i kanë humbur për shkak të trajtimit me medikamente të forta.

Paruket janë bërë të gjitha me flokë natyral me punim dore nga Marlin Lako.

Dhoma “Zen” e cila është dekoruar nga Europa Donna Albania e konceptuar si një dhomë pritje për pacientët, ishte ambient që priti të ftuarit, pacientët dhe stafin mjekësor në aktivitetin e zhvilluar sot në Onkologjik, QSUT.

Paruket iu dhuruan direkt pacienteve dhe familjarëve të tyre.

Në luftën e tyre të madhe ku dhe pamja luan rol të madh psikologjik, një paruke ua gëzoi jo pak fytyrat e trishta luftarake.