Apel urgjent për të rivendosur recetën e terapive inovatore për pacientët me Kancer Gjiri

Foto ilustruese

Apel urgjent për të rivendosur recetën e terapive inovatore për pacientët me Kancer Gjiri

Europa Donna Albania – Shoqata e shqiptare e Kancerit të Gjirit në Shqipëri – është informuar nga pacientët me kancer gjiri me mungesat që po përballen në sistemin shëndetësor për vijimin e trajtimit të tyre.
Ne si e vetmja shoqatë pacientësh e kësaj kategorie në vendin tonë, nuk përkrahim vendimin e autoriteteve shëndetësore për të ndaluar recetën e terapive inovative për pacientët me kancer gjiri, duke i vendosur në pritje, në listat e pritjes për shkak të buxhetit.
Kanceri i gjirit mbetet një nga sëmundjet më të përhapura dhe kërcënuese për jetën që prek shumë vajza dhe gra dhe familjet e tyre në mbarë vendin. Disponueshmëria dhe aksesueshmëria e terapive inovative janë thelbësore në ofrimin e shpresës, përmirësimin e rezultateve të trajtimit dhe përfundimisht shpëtimin e jetëve. Megjithatë, vendimi për të pezulluar këto terapi ka lënë shumë pacientë në një gjendje pasigurie, duke pritur për trajtim që mund të jetë potencialisht për të shpëtuar jetën.
Ne i kuptojmë sfidat e mëdha me të cilat përballen autoritetet e kujdesit shëndetësor në menaxhimin e burimeve të kufizuara, veçanërisht në këto kohë të vështira dhe i përgëzojmë për çdo iniciative dhe investim të bërë vitet e fundit në sistemin shëndetësor dhe veçanërisht në Onkologji. Megjithatë, ne besojmë me vendosmëri se ndalimi në mes i terapive jetike për pacientët është një padrejtësi për shëndetin dhe cilësinë e jetës së tyre. Çdo pacient meriton mundësinë për të marrë trajtimet më efektive në dispozicion, pavarësisht nga rrethanat e tyre financiare ose klima aktuale ekonomike që ka përfshirë gjithë botën.
Europa Donna Albania bën thirrje që të rishikohet ky vendim dhe të vijohet me skemat e terapive si dhe të rishihet mundësia e trajtimit të gjithë pacientëve edhe nëpër rrethe. Duke vepruar kështu, ju jo vetëm që do të ofroni lehtësim të menjëhershëm për ata që presin dëshpërimisht për trajtim, por gjithashtu do të demonstroni një përkushtim për t’i dhënë përparësi mirëqenies dhe shëndetit të qytetarëve shqiptarë dhe do ketë përfitime afatgjata edhe për sistemin shëndetësor dhe për buxhetin e shëndetësisë.
Ne besojmë se duke punuar së bashku – ashtu siç kemi bërë gjithmonë – do mund të gjejmë zgjidhje të barabarta dhe të qëndrueshme që adresojnë sfidat financiare duke mbrojtur jetën dhe mirëqenien e pacientëve me kancer gjiri.
Faleminderit për vëmendjen tuaj ndaj kësaj çështjeje kritike. Ne besojmë se ju do t’i kushtoni vëmendje apelit tonë dhe do të ndërmerrni veprime të menjëhershme për të rivendosur recetën e terapive inovative për pacientët me kancer gjiri. Presim me padurim një përgjigje pozitive që do të sjellë shpresë dhe mbështetje të përtërirë për ata që po luftojnë këtë sëmundje shkatërruese.
Sinqerisht,
Europa Donna Albania!