Europa Donna Albania: Në krye të luftës kundër kancerit të gjirit që prej vitit 2018 

Europa Donna Albania: Në krye të luftës kundër kancerit të gjirit që prej vitit 2018 

Europa Donna Albania është një organizatë e fuqishme dhe frymëzuese e themeluar në vitin 2008 nga Diana Myrto, një ish-paciente që ka kaluar me sukses nëpër sfidat e kancerit të gjirit. Duke u angazhuar me pasion, Diana ka dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm në luftën kundër kësaj sëmundjeje, ndërsa aksesi ndaj informacionit ishte shumë më i kufizuar në atë kohë. 

Në vitin 2016, Donjeta Zeqa mori udhëheqjen e organizatës, ndërsa Diana vazhdon të jetë një anëtare aktive e saj, ofruar mbështetjen e saj të pakursyer. Donjeta vetë ka përjetuar nga afër pasojat e kancerit të gjirit në familjen e saj me mamanë, me një numër të lartë të rasteve të shfaqjes së kësaj sëmundjeje në anëtarët e tjerë të familjes së saj. 

Europa Donna Albania është një zë të fortë dhe një ndërgjegjësim i rëndësishëm për kancerin e gjirit. Organizata është anëtare e koalicioneve dhe organizatave më të mëdha evropiane në fushën e kërkimit dhe mbështetjes së pacientëve me kancer të gjirit. Qëllimi i tyre kryesor është të japin ndihmën dhe mbështetjen më të mirë të mundshme për pacientët. 

Megjithatë, Europa Donna Albania ka hasur në sfida, pasi disa lëvizje kanë përdorur punën e tyre. Organizata jonë shpreh mirënjohje për të gjithë ata që i bashkohen fushatave dhe aktiviteteve të organizuara, por kërkon që të gjithë ata që përfitojnë nga puna jonë, të kenë respekt dhe të mos e përvetësojnë atë për interesa të tyre personale.

Europa Donna Albania është e bindur se ky është një keqkuptim dhe që korrigjimet e nevojshme do të bëhen shumë shpejt. Organizata jonë shpreh mirënjohje të veçantë për ata që i japin kreditet dhe na ndjekin dhe na mbështesin me besnikëri.  

Urojmë gjithashtu shëndet dhe sa më pak sfida me sistemin shëndetësor për të gjithë ata që po përballen me këtë sëmundje të rëndë. 

Europa Donna Albania është një shembull frymëzues i përkushtimit dhe sakrificave në luftën kundër kancerit të gjirit. Punë jonë e vazhdueshme duhet të mirëmbahet dhe të respektohet, për të siguruar një ndihmë më të mirë për pacientët dhe një vetëdijesim më të gjerë për këtë sëmundje aspak të lehtë.