Shpresë për gratë me kancer gjiri, EDA dhuron paruke për pacientet

Shpresë për gratë me kancer gjiri, EDA dhuron paruke për pacientet

Europa Donna Albania organizoi me 31 tetor 2017 aktivitetin e dhurimit të parukeve.

“Dhuro flokë! Fal shpresë” ishte fushata e dhurimit të flokëve që u iniciua një vit më parë nga EDA, ku shumë vajza dhuruan flokët për gratë me kancer gjiri të cilat i kanë humbur për shkak të trajtimit me medikamente të forta.

​Dhoma “Zen” e cila është dekoruar nga Europa Donna Albania e konceptuar si një dhomë pritje për pacientët, ishte ambient që priti të ftuar, pacientet dhe stafin mjekësor në aktivitetin e zhvilluar sot në Onkologjik, QSUT.

Paruket u dhuruan direkt pacienteve dhe familjarëve të tyre. Në luften e tyre të madhe ku dhe pamja luan rol të madh psikologjik, një paruke për ta ndryshoi gëzimin në fytyrat e tyre.