“Race for the Cure Albania 2022”: Lezha dhe Shkrodra ‘Garojnë për Kurën’ në të njëjtën ditë

“Race for the Cure Albania 2022”: Lezha dhe Shkrodra ‘Garojnë për Kurën’ në të njëjtën ditë

“Race for the Cure Albania” u zhvillua për herë të parë në dy qytete njëherazi në Shqipëri, në Lezhë dhe në Shkodër.

Ky është viti i tretë që Europa Donna Albania zhvillon “Race for the Cure”, ndërsa këtë vit aktvitete të ndryshme dhe të veçanta u zhvilluan në qytetin e Shkodrës dhe të Lezhës në të njejtën ditë dhe në të njejtën orë. Po ashtu, këtij aktiviteti iu bashkuan edhe institucionet, që mbështesin po ashtu kauzën tonë.

“Race for the Cure” është ngjarja më e madhe sportive e Evropës për shëndetin e grave. Ndihmon organizatat dhe spitalet e kancerit të gjirit për të mbledhur fonde dhe për të rritur ndërgjegjësimin. Me 500,000 diagnostikime të reja dhe 125,000 njerëz që vdesin nga kanceri i gjirit në Evropë çdo vit, këto fonde janë të një rëndësie jetike.

“Race for the Cure Lezha”:

“Race for the Cure Shkodra”: