Tetori Rozë, bashkohu me Europa Donna Albania për të ndërmarrë veprime gjatë Muajit të Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit

Tetori Rozë, bashkohu me Europa Donna Albania për të ndërmarrë veprime gjatë Muajit të Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit

Tetori rozë

Muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit festohet por dhe thërritet e sensibilizohet çdo tetor që nga fillimi i viteve nëntëdhjetë. Quhet ‘Tetori Rozë’ pasi njerëzit në mbarë botën adoptojnë ngjyrën rozë dhe shfaqin një fjongo rozë për të rritur ndërgjegjësimin për shëndetin e gjirit dhe rëndësinë e shqyrtimit për diagnostikimin e hershëm të kancerit të gjirit, tani kanceri më i diagnostikuar në mbarë botën.

Zbuloni se si Europa Donna Albania dhe anëtarët e saj angazhohen me Muajin e Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit dhe përfshihuni në aktivitetet tona.

Kanceri i gjirit është kanceri më i diagnostikuar. Por, nëse zbulohet mjaft herët, mund të trajtohet me sukses. Megjithatë, në shumë pjesë të botës, veçanërisht në vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme, kanceri i gjirit zbulohet në faza më të avancuara, kur sëmundja është përhapur në një pjesë tjetër të trupit. Nëpërmjet zbulimit të hershëm dhe zvogëlimit të sëmundjes, mund të arrihet përparim i rëndësishëm në uljen e vdekshmërisë globale nga kanceri i gjirit.

Në një përpjekje globale për të rritur ndërgjegjësimin për kancerin e gjirit, tetori është përcaktuar si Muaji Rozë. Muaji Rozë është një muaj ku përpjekjet për të edukuar ata që shqetësohen për sëmundjen, përfshirë identifikimin e hershëm, shenjat dhe simptomat që lidhen me kancerin e gjirit.

Europa Donna Albania do të ketë disa aktivitete dhe fushata në kuadër të “Muajit të Ndërgjegjësimit të Kancerit të Gjirit”. Na ndiqni në: www.europadonna.al dhe na u bashkoni në aktivitetet që do të zhvillojmë për gjatë gjithë muajit.

Facebook: Europa Donna Albania

Instagram: @europadonnaalbania

Twitter: @EuropaDonnaAl

LinkedIn: Europa Donna Albania

#tetoriroze #pinkoctober #breastcancer