Artikuj

1. Kimioterapia, efektet anësore dhe menaxhimi i tyre
Dr. Emiljana Huti
Kimioterapia është një nga armët me të cilat luftohet kanceri dhe për të cilën ekzistojnë mite nga më të ndryshmet. Shpesh, pacientët që duhet të marrin kimioterapi nuk kanë asnjë informacion ose në të shumtën e rasteve kanë informacion të gabuar rreth saj…  Më shumë 

 

2. Noduset e gjirit. Çfarë janë dhe si duhen trajtuar

Dr.Shahain Kadare
Specialist, Onkolog
Termi “nodus” në gjuhën mjekësore, ka kuptimin e fjalës “kokërr”, “masë “ ose “formacion” indor që zhvillohet në gji ose kudo tjetër në organizëm për arsye të ndryshme.Noduset e gjirit janë relativisht të shpeshta dhe krijohen nga shkaqe të ndryshme që mund të jenë patologjike, por mund të jenë gjithashtu dhe fiziologjike, domethënë të zhvillohen gjatë ndryshimeve normale që gjiri pëson nën efektin hormonal në periudha të ndryshme të jetës së gruas.  Më shumë

 

3. Intervista/ Psikologia e Spitalit të Onkologjikut Irsida Lalaj

Irsida Lalaj prej 8 vitesh është psikologe në Sptalin Onkologjik, e cila ka kaluar shumë pacientë dhe histori të ndryshme force dhe dëshpërimi. Irsida është më pranë pacientëve se asnjë tjetër, duke luftuar çdo ditë përkrah personave të sëmurë, të cilët ndiqen në këtë pavion. Në një intervistë të dhënë për “Europa Donna Albania” psikologia e Onkologjikut … Më shumë 

 

4. Limfodrenazh falas gjatë muajit tetor, përfitimet dhe reagimet e pacienteve

Gjatë muajit tetor Art Laser Clinic ofroi seanca limfodrenazhi falas për anëtarët e Europa Donna Albania që kanë kryer mastektomi (kirurgjia e kancerit të gjirit). Drenazhi limfatik manual apo limfodrenazhi është një terapi manuale e krijuar për të lehtësuar qarkullimin limfatik. Më shumë

 

5. Maturantët e “Shkollës Profesionale në Kamëz” takim me mamatë për kancerin e gjirit

Maturantet e “Shkollës Profesionale në Kamëz” organizuan në tetor një aktivitet mbresëlënës. Në këtë aktivitet kishin ftuar mamatë e tyre dhe drejtuesen e organizatës “Europa Donna Albania”, Donjeta Zeqën.
Vajzat e vitit të katërt kishin përgatitur material informuese për kancerin e gjirit, kishin zhvilluar intervista në qendër të Tiranës si dhe… Më shumë

 

6. Formacionet cistike të gjirit. Si shfaqen dhe a janë të rrezikshme për shëndetin dhe jetën e gruas ?

Me termin “cist”, që do të thotë “qeskë”, emërtohen të gjitha formacionet e ndryshme që shfaqen në formë qeskash ose ballonash të mbyllura dhe janë të mbushura me përmbajtje të lëngshme ose gjysëm të lëngshme. Cistat mund të zhvillohen kudo në organizmin … Më shumë