Kanceri i Gjirit

Europa Donna Albania është një organizatë e fuqishme dhe frymëzuese e themeluar në vitin 2008 nga Diana Myrto, një ish-paciente që ka kaluar me sukses nëpër sfidat e kancerit të gjirit. Duke u angazhuar me pasion, Diana ka dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm në luftën...

Një jetesë e shëndetshme sot për një shëndet të mirë nesër. Kjo është mesazhi që Europa Donna Albania kërkon të përçojë tek të gjithë se sa e rëndësishme është që të keni një jetesë të shëndetshme dhe të angazhoheni me aktivitete sportive. "Dita e Shëndetit të...

Qeveria shqiptare ka miratuar listën e re me 36 barna të rimbursueshme. Medikamenti për kancerin e gjirit, “Herceptinë”, është përfshirë në këtë listë dhe pacientet do ta marrin edhe në spitale të tjera të vendit, për të lehtësuar procedurat. Në listë është përfshirë një formë-dozë...

“Europa Donna Albania” është bijë e organizatës ombrellë “Europa Donna”, e cila është një organizatë jofitimprurëse, e përbërë nga organizata anëtare në të gjithë Europën. Ky koalicion organizatash punon për të rritur ndërgjegjësimin për kancerin e gjirit dhe për të mobilizuar mbështetjen e grave europiane...

Organizata Europa Donna Albania, e cila ka në fokus pacientët me kancer dhe ka si qëllim përfaqësimin dhe mbrojtjen e të drejtave të tyre, nuk është dakord  me urdhrin e  Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, Tiranë,  për shkurtimin e shtretërve në Shërbimin e Onkologjisë. Shërbimi i...