Te Fundit

Nga data 23 deri më 29 janar është Java e Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës. Kjo është një javë veçanërisht jetike ndërgjegjësimi pasi shërben për të nxjerrë në pah një temë të cilën shumë njerëz ose e anashkalojnë ose ndihen të parehatshëm duke...

Tetori rozë Muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit festohet por dhe thërritet e sensibilizohet çdo tetor që nga fillimi i viteve nëntëdhjetë. Quhet 'Tetori Rozë' pasi njerëzit në mbarë botën adoptojnë ngjyrën rozë dhe shfaqin një fjongo rozë për të rritur ndërgjegjësimin për shëndetin e...

Mjeku onkolog Shahin Kadare është ndarë nga jeta mëngjesin e sotëm pas një beteje 1-vjeçare me kancerin. Doktor Shahin Kadare është një nga të parët doktorë të Shkencave në fushën e mjekësisë, me një kontribut të jashtëzakonshëm në studimet onkologjike, si referues në dhjetëra konferenca dhe...

Të dhënat mbajnë premtime të mëdha për avancimin e kërkimit dhe përmirësimin e kujdesit dhe rezultateve të pacientëve me kancer gjiri. Këto të dhëna nuk janë të rëndësishme vetëm për statistika por në vendet evropiane dhe në botë, ndihmojnë të arrijnë qëllimin tonë të  përbashkët e të guximshëm të...

Kanceri është një barrë e madhe kombëtare. Kanceri është shkaku i dytë kryesor i vdekjeve. Vetëm në vitin 2000, rreth 552.200 amerikanë vdiqën nga kanceri. Kjo arrin në më shumë se 1,500 njerëz në ditë. Ulja e barrës së kancerit të vendit është një shkak i...